WEEK #9

WAT GEEFT JE ENERGIE OM TE BLIJVEN LEREN, LESGEVEN, ONDERSTEUNEN OF SCHOOL MAKEN TIJDENS DE CORONATIJD?

63 reacties

63 reacties

WAT GEEFT JE ENERGIE OM TE BLIJVEN LEREN, LESGEVEN, ONDERSTEUNEN OF SCHOOL MAKEN TIJDENS DE CORONATIJD?

WEEK #9

De verwachtingen van mensen om me heen.
SIMON, 19, STUDENT
Ik heb sinds kort 2 hondjes waarmee ik dagelijks kan gaan wandelen. Daarnaast haal ik motivatie uit creatieve bezigheden zoals tekenen. Dit in combinatie met de verwachting van of hoop op goede resultaten maakt dat ik energie blijf vinden. De januari examens hebben echter een zware tol ge-eist en de motivatie nadert zijn einde.
ELECHIEN, 19, STUDENT
De hoop op een zomer zonder herexamens en met minder strenge maatregelen.
SIEN, 18, STUDENT
Ik denk aan men toekomst en da geeft mij energie om te blijven leren anders bereikt ge niks in u leven.
ANONIEM, 17, LEERLING
Ik heb nog nooit zoveel naar verschillende muziek geluisterd als in deze pandemie. Mocht ik bepaalde nieuwe soorten muziek niet hebben ontdekt, weet ik niet hoe mijn leven er nu zou uit zien. Het klinkt heel drastisch, maar als je problemen hebt en je heb niemand om ze aan te vertellen werkt een persoon die niet eens weet dat je bestaat best goed! Bijvoorbeeld ik ben naar k-pop beginnen luisteren en voel me helemaal thuis daar. Als ik problemen heb luister je gewoon naar je idols met hun (soms) wijze raad en geloof het of niet het werkt! Het is vooral geweldig als je een zeer underrated groep vindt en je kan echt hun succes volgen en ze zien groeien. Als je nu bijvoorbeeld de groep Treasure neemt die pas in augustus 2020 hun eerste liedje hebben uitgebracht. Ze zijn nu al op verschillende award shows uitgenodigd en dan voel je je echt trots. Ik was vroeger zo een persoon die mensen beoordelen op het feit of ze graag naar super bekende/nieuwe muziek luisterden. Ik hoop dat als jij zo bent dat je beseft dat iedereen zijn eigen leven mag leiden zoals die wilt en het niet erg is als je ook is een famous person leuk vindt.
ANONIEM, 16, LEERLING
Je weet dat het ooit zal goed komen. En dat je harder dan ooit je familie gaat knuffelen en het plezier dat je gaat beleven. Je kan terug kan gaan feesten al je hobby's terug kan doen. Als we allemaal samen volhouden je aan de regels houden en op veilige manieren contact houden dan gaat alles goed komen.
ANONIEM
Mijn familie en mijn vrienden geven mij energie om te blijven leren. Vaak had ik geen zin meer om naar school te gaan door al de maatregelen maar mijn familie en vrienden steunde mij voor meer energie om naar het school te gaan.
LANDE, 13, LEERLING
Door te denken van als ik later een goed leven wil hebben moet ik er hard voor werken. En dat er al bijna vakantie is (vind ik toch).
ROOS, 12, LEERLING
Mijn familie en vrienden geven mij moed en energie om het vol te houden.
WOUT, 12, LEERLING
Dat alles veel rustiger is.
ANNABEL, 12, LEERLING MIDDELBAAR
een snoepje of iets lekkers.
FINN, 12, LEERLING
mijn vrienden en soms is de les leuk.
ANONIEM, 12
Omdat kinderen en jongeren goed onderwijs en gemotiveerde leerkrachten verdienen. Deze leerkrachten kunnen een verschil maken voor iemand. Daarom blijf ik zo gedreven mogelijk, iedere dag online of op school lesgeven.
MARIT, 44, LEERKRACHT SECUNDAIR
Je weet dat het ooit zal goed komen. En dat je harder dan ooit je familie gaat knuffelen en het plezier dat je gaat beleven. Je kan terug kan gaan feesten al je hobby's terug kan doen. Als we allemaal samen volhouden je aan de regels houden en op veilige manieren contact houden dan gaat alles goed komen.
ANONIEM
Gwn opladen.
ANONIEM, 13, LEERLING MIDDELBAAR
voor diploma, rapport, goede job, om te leren.
ANONIEM, 12, LEERLING
Om later een verschil te maken in het leven, als ik nu opgeef dan verpest ik mijn leven later.
BADRIA, 18, STUDENT
stage en een diploma om later te werken.
EMMA, 23, STUDENT UCLL
ik moet een diploma halen, ik wil kinderen helpen.
MARGOT, 19, STUDENT UCLL
Blijven hopen, mijn collega stagairs
BENJAMIN, 23, STUDENT UCLL
Voor later aan een goede job te hebben en goede punten te halen.
LIEZELOTTE, 12, LEERLING
Creatief bezig zijn.
ANONIEM, 18, LEERLING
Naar het Centrum voor Levende Talen ga je om een taal te leren, meestal niet omdat het moet maar omdat je daar zin in hebt en daar plezier bij beleeft. Het plezier van het leren maar ook de verbondenheid tussen de groepsleden, ik besef meer en meer hoe belangrijk dat is in tijden van lockdown en pandemie waar onze normale routines op hun kop zijn komen te staan. Iets wat (ondanks het onvermijdelijke online-verhaal) toch stabiel blijft. Een wekelijkse routine om naar uit te kijken. Toen mijn 100%-online-cursus Zweeds voor beginners na een Facebook-oproep boordenvol kwam te staan met mensen die hapten om mijn taal te leren, viel ik bijna van mijn stoel. Ik mag iets betekenen, ik mag mensen hun vastgelopen gedachten verzetten door het leren, door de interactie met elkaar, even aan iets anders denken, hun helpen om hun Scandinavische dromen te realiseren - dat geeft mij energie om verder te gaan!
SARA, 45, LEERKRACHT, CLT
Blijven leren door angst om te beginnen in het werkveld, door interesse, door gebrek aan alternatieven..
ANONIEM, 21, STUDENT
Dezelfde motivatie als voor Corona: weten dat als ik nu hard werk ik later meer kans maak op een goeie toekomst.
HENDRIK, 18, STUDENT
We moeten er allemaal door en ik zou volgend jaar terug naar aso gaan dus dat geeft me wel ook heel veel energie om nog voort te doen en te blijven doorzetten.
ARTHUR, 15, LEERLING
Wat mij energie geeft om te blijven leren in Coronatijd is, dat leren en naar school een soort van zingeving is voor mij. Het is een houvast waar ik mij nu op kan focussen. Er zijn weinig andere dingen die ik nu kan doen, dus dan kies ik om volledig in te zetten voor school (aangezien er geen andere afleidingen zijn ;-) )
ELENA, 22, STUDENT
Elke dag opstaan met de gedachte dat het een unieke kans is dat wij mogen studeren. Dus grijp deze kans en maak er het beste van ondanks dat dit niet het studentenleven is waar iedereen op had gehoopt. Blij zijn met de kleine dingen en frustraties ventileren met vriendinnen en alles blijven relativeren helpt!
FIEN, 20, STUDENT
Ik heb ten eerste niet veel anders te doen, ik wil me op een of andere manier nog nuttig voelen voor de maatschappij. Daarnaast wil ik voor mezelf graag een diploma halen zodat ik aan de slag kan later met wat passie oproept bij mij.
THALES, 20, STUDENT
Meer solidariteit met ouders en leerkrachten dan anders... Ik ben meer op school. Efficiënter tijdsgebruik naar vergaderingen: online vergaderen bespaart mij erg veel verplaatstijd ..."
STEF, 60, DIRECTEUR
Ik vind het leuk om 'night-walkes' te doen al energie. Frisse lucht is gezond en het laat me beter concentreren. De motivatie die mijn ouders geven is ook leuk want ze zeggen als ik klaar ben dan krijg ik bv mijn lievelings eten.
ELLA, 13, LEERLING EERTSE MIDDELBAAR
Het halen van mijn diploma is het enige doel wat mij drijft deze periode. Ook organiseren de klastitularissen soms momentjes om even te praten om de aandacht even weer op het positieve te focussen. Naast deze ondersteuning is het heel erg zwaar en rest er zo goed als GEEN energie, levens- of leerlust. De school verwacht van ons 100% ad eindtermen te voldoen, terwijl de economie zelfs maar 50% draait, dit is surrealistisch. Vakken die niet belangrijk zijn voor de eindtermen van een bepaalde richting zouden vervangen moeten worden met de hoofdvakken waar men nu achterstand bij oploopt. HERZIENING VAN DE EINDTERMEN is mijn noodkreet. We houden het niet meer vol.
MAJA, 18, LEERLING 6 SOCIAAL TECHNISCHE WETENSCHAPPEN
Filmpje
OTTO EN ROOS, 11, LEERLINGEN
Muziek.
LISA, 15, LEERLING
Omdat ik anders moet blijven zitten niet de richting kan blijven doen die ik graag wil doen.
JARNE, 16, STUDENT
Dat mijn vriendinnen hier zijn en dat ik iets tof ofzo en online lessen zijn niet te doen!
ANONIEM, LEERLING 1STE MIDDELBAAR LEUVEN
Mijn vrienden geven mij steun om verder te blijven leren en studeren.
MAUDE, 12, LEERLING MIDDELBARE SCHOOL
De kinderen van de Kettekeet hebben verschillende antwoorden gegeven op deze vraag. Op de foto kan je hun antwoorden terug vinden.
KINDEREN, 10, DE KETTEKEET
Het zijn mijn vrienden die me energie geven om naar school te blijven gaan, omdat ik hun daar zie.
DE KINDERWERKING, KETTELO
Ik denk dat we samen elke dag van deze wereld een betere en mooiere plek kunnen maken. Om dat te kunnen doen en dat te kunnen blijven doen, moeten we met en van elkaar leren, op school en daarbuiten.
STIJN, 45
Dat ik er dan volgend jaar van af ben :)
ANONIEM, 17, LEERLING
Mijn toekomst.
ANONIEM, 17, STUDENT
Wat mij energie geeft, is de ondersteuning die ik mijn leerlingen kan bieden tijdens de les. Lesgeven is zoveel meer dan leerstof overbrengen. Bij ons op school bouw je echt een band om met je leerlingen. Je kent hen en zij kennen jou. Wanneer ik een minder dagje heb, zal er altijd wel een leerling zijn die oprecht geïnteresseerd is in hoe het met me gaat of die me aan het lachen krijgt met een grappige opmerking. Omgekeerd geldt dat ook: Ik kan echt iets betekenen voor hen. De vertrouwensband die je binnen je klasgroep kan creëren, dat is echt een bron van positieve energie.
JILL, 25, LEERKRACHT
Ik krijg energie door vakken te studeren en les van te krijgen die mij interesseren. Ook het weten dat mijn vrienden en medestudenten het ook niet makkelijk geeft mij energie om samen door te doen.
GUUS, 19, STUDENT
Goede thuis situatie die veel steun biedt!
AXEL, 19, STUDENT
Je wil als mens blijven groeien en je wil ook dat andere (jonge) mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Nieuwsgierigheid en leergierigheid prikkelen, de wereld in vraag stellen, concrete uitdagingen zoeken om te blijven bijleren, binnen maar zeker ook buiten een formele leeromgeving.
HANNE, LEERKRACHT IN OPLEIDING
Zinvolle dagbesteding hebben, iets om voor op te staan, voor te werken, mee bezig te zijn.
KATRIEN, 23, STUDENT
Met de maten samen lessen en oefeningen kunnen maken. Aangezien zij met hetzelfde zitten, kunnen we elkaar blijven motiveren en helpen.
RUBEN, 19, STUDENT
Omdat ik zo snel mogelijk wil afstuderen. Dat gaat niet als ik mijn hoofd laat hangen.
CHARLOTTE, 18, LEERLING
Omdat ik zo snel mogelijk wil afstuderen. Dat gaat niet als ik mijn hoofd laat hangen.
CHARLOTTE, 18, LEERLING MIDDELBAAR
Simpel door mijn diploma en mijn droom job.
JAMAL, 18, LEERLING
mijn dromen en de dingen die ik wil bereiken hebben eigenlijk helemaal niets te maken met wat ik volg op school dit maar wanneer geld het enige is wat je nodig hebt om het te halen dan doe je denk ik alles om je dromen te volgen.
KJELL, 19, LEERLING
Mij geeft het veel energie om te doen wat je graag doet en daarna vol energie beginnen aan de lessen.
PHARA-LOUISE, 12, LEERLING STROOM
Ik haal mijn energie volledig uit de kinderen. Als ik zie hoe ze zich ontplooien en bereid zijn om hun kennis en vaardigheden uit te breiden stemt mij altijd zeer positief.
DANNY, 50, LEERKRACHT SECUNDAIR ONDERWIJS
Filmpje
MERI, 11, LEERLING
Filmpje
THOMAS, 12, LEERLING
Filmpje
JEF EN ANDREAS, 11, LEERLINGEN
Lol niks.
KAREL, 22, STUDENT UNIVERSITEIT
Het enige wat me motiveert is dat het moet om een toekomst te hebben. En om mijn familie trots te maken.
HELENA, 18, STUDENT
Ik word vooral gemotiveerd, omdat ik weet dat ik op school mijn vrienden terug zal zien. Ze maken me blij.
POLLEKE, 12, LEERLING 1STE MIDDELBAAR STROOM LEUVEN
Ik vind het nog steeds leuk om naar school te gaan. Ook al moet je je mondmasker dragen. Het is wel echt super stom. Maar ik vind het leuk om mijn vrienden te zien. Mijn familie en vrienden geven mij energie. Om te blijven gaan. Ook eten geeft mij energie.
VIOLETTA, 12, LEERLING IN STROOM
Het idee dat corona ooit zal weggaan..
VIC, 12, LEERLING MIDDELBAAR
Op tijd gaan slapen, probeer zelf iets leuk te doen of blijf gewoon stil en zeg niks.
PRINCE, LEERLING
Vrije tijd om te gaan skaten, hierna is het altijd makkelijker om voor school te werken.
BAS, 13, LEERLING SECUNDAIR ONDERWIJS

Er zijn momenteel nog geen ervaringen voor deze vraag gedeeld.