Ik zou niet meer gaan. Moest ik een reden vinden om toch naar de campus te gaan, zou het voor het sociaal contact zijn.
Online lessen worden vaak niet live gegeven maar beschikbaar gemaakt in de vorm van een lesopname. Het probleem is echter dat opnames doornemen gemiddeld veel langer duurt dan het volgen van een normale les. Opgenomen lessen kan je immers pauzeren, terugspoelen en soms raak je ook simpelweg afgeleid door een andere tab en moet je een hele sectie opnieuw kijken. Hoewel de lessen langer duren om te doornemen wordt de werklast niet verminderd en dat is problematisch. Maar zelfs wanneer de online lessen wel live gegeven worden (via zoom bv.) is dit geen volwaardig alternatief: on campus lessen bieden een betere mogelijkheid tot interactie met de prof en zijn bovendien een sociale aangelegenheid. Een les kijken via zoom voelt veeleer als het volgen van een opgenomen les, maar dan zonder het voordeel dat je kan terugspoelen of pauzeren.
ik vind fysiek les krijgen veel leuker en het is ook gemakkelijker om de leerstof te begrijpen.
je hebt je sociaal contact nodig. En je kan ook veel beter opletten als de leerkracht in dezelfde ruimte is dan elk thuis. Je hebt veel meer prikkels als je thuis bent want dan wil je liever andere dingen doen.
Zodat ik mijn vrienden nog kan zien en ik stel ook sneller vragen in de klas. Ik vind het na een tijdje ook wat saai. Ik krijg ook meer energie als ik naar school mag gaan dan dat ik thuis zit.
Waarom zou je nog naar school of campus gaan als alle lessen ook digitaal kunnen is eigenlijk een goede vraag waar ook een makkelijk antwoord op is. Het zit zo, op de school/ campus dan kun je makkelijker vragen stellen, je kunt ook geen netwerkfout hebben want je zit in de klas/aula, het is blijkbaar ook beter om pauze te hebben met vrienden of mensen die je leuk vind. Probeer daarom ook als je thuis zit zo veel mogelijk met vriendin of familie af te spreken. Nog veel geluk. Groetjes! Colette"
100 % onderwijs op afstand is niet aangewezen, maar dit vanaf de tweede graad af en toe is in de toekomst door laten gaan is zeker en vast het onderzoeken waard. Mijn ervaring leert dat een aantal lln hier zelfs voordeel bij halen.
Op een computer doe ik heel graag: Filmpjes kijken,gamen,documenten maken. Welk schoolwerk doe je graag op je computer? Maar doe ik liever met mijn leerkracht? vind het leuker om met mijn leerkracht Wiskunde en Frans te doen! Mijn advies is dat er gebouwen worden gemaakt om mensen sneller te vaccineren! En ook om sommige veiligheidsmaatregelen veranderd worden maar dat het nog steeds veilig blijft.
VER WEG - Jij bent ver weg. Ver weg. Te ver weg. Ik wil je dicht bij mij. In mijn armen sluiten. En niet meer los laten.
Al op jonge leeftijd had ik het gevoel dat school meer draaide om opvoeding en conditionering dan om kennis en inzicht. De enige motivatie die ik heb gehad was om mijn vrienden te zien en tijd met hun door te brengen. Bijna elke dag deden wij nog dingen samen na school. We woonden niet zo dicht bij de school of bij elkaar dus de school was bij uitstek een ontmoetingsplaats. De vrienden die enkele jaren later nog steeds heb en graag zie, heb ik allemaal in die tijd leren kennen.
Voor het sociaal contact. Om je docenten in het echt te zien. Om structuur te hebben in je leven. Omdat het allemaal veel serieuzer en echter voelt wanneer je niet achter een scherm zit. Omdat school je veel meer hoort te leren dan schoolwerk alleen.
Je kan op school veel makkelijker vragen stellen. Naar school gaan zorgt ervoor dat er toch wel een bepaalde structuur en verandering is. Anders zit je de hele dag te werken voor school en moet soms erna ook nog huiswerk doen, waardoor je soms geen tijd meer over hebt, of het lijkt dat je de hele dag niets gedaan hebt. Langs de andere kant heeft online les ook wel voordelen. Je bepaalt zelf wanneer je wat en hoeveel doet. Je kan langer slapen, al is het maar omdat er geen verplaatsing is. Volgens mij zou een goed afwisseling tussen beide het beste zijn. Hiervoor is er wel nog verbetering nodig bij sommige leerkrachten en aanpassing bij sommige leerlingen.
Als je op school zit dan ga je egt opletten en ben je minder snel afgeleid maar als je thuis online bent dan ben je afgeleid en focus jij je niet goed.
Wanneer je op school in een les zit kan je makkelijk vragen stellen en ben je minder snel afgeleid. Als je thuis bent wordt je makkelijk afgeleid en werk je soms langer dan 50 minuten aan 1 taak waardoor je achter geraakt op schema en zo in tijdsnood komt.
Ik ga liever naar school voor de sociale contacten en ik heb het gevoel dat het makkelijker is om op school te leren dan zelfstandig thuis, omdat je dan vaak minder motivatie hebt.
Voor mij is online les niet zo erg, maar ik weet dat er veel leerlingen zijn die nood hebben aan fysiek les omdat ze het moeilijk vinden om de leerstof zelf te verwerken en deze leerstof wordt ook niet meer herhaald in de les. Persoonlijk vind ik online veel leuker omdat je u eigen dagindeling kan kiezen en op je eigen tempo kan werken. Ik zou alleen nog naar school gaan voor mijn vrienden te zien.
De online lessen zijn moeilijker omdat je alles zelf moet verwerken, de leerstof wordt in de klas ook niet meer herhaald. Zelf merk ik dat ik het moeilijker heb met die leerstof. Het is ook niet makkelijk om de concentratie erbij te houden, je bent sneller afgeleid en er is geen leerkracht die je terug in de realiteit brengt. Ik vind de online lessen niet zo erg, maar ik weet zeker dat er kinderen zijn die het er moeilijk mee hebben. Het sociaal contact dat je hebt als je op school bent mis ik wel, tijdens de online lessen zit ik meestal heel de dag op mijn kamer en niet in een klas waar er van alles verteld wordt.
Voor de sociaalheid en het gevoel dat ik iets doe/leer (dat het echt is). En het is niet aangenaam om heel de tijd naar een scherm te kijken en een computerstem te horen.
Ik zou graag de keuze hebben. Wanneer de lessen terug op de campus kunnen zou ik graag hebben dat er ook opgenomen versies van bestaan om achteraf opnieuw te kunnen bekijken of te bekijken omdat ik bv door ziekte niet in de les aanwezig kon zijn.
Omdat het sociaal contact met mijn medestudenten ongelofelijk belangrijk is, dat merk je echt wel in tijden van Corona. Iedereen denkt dat student zijn vooral om het uitgaan draait maar het is zoveel meer dan dat, ik mis het echt om aan de persoon langs me te vragen waar we mee bezig zijn of gewoon tijdens de pauze naar de prof toe te stappen met mijn vragen. Het naar de campus gaan geeft een zeker ritme, je komt nog buiten, je hebt sociaal contact. Het enige wat ik nu doe is mijn laptop opstarten om 5 minuten later in de les te zitten terwijl ik nog in bed lig, dat is geen leven.
Omdat ik dan sociaal contact heb en online lessen zijn niet te doen!
Omdat online er geen of heel weinig interactie is tussen leerkracht en leerling. Je geraakt je concentratie kwijt tijdens de lessen en wordt afgeleid door alles om je heen. Je leeft in je huis met andere gezinsleden die ook afstandsonderwijs hebben maar op een geheel ander ritme, zo ben je ondanks dat je thuis zit toch best alleen. Doordat je heel de dag naar een scherm kijkt zijn 's avonds je ogen wel moe maar val je niet makkelijk in slaap. Zowel voor leerling als docent ken je elkaar niet. Dit zorgt dat mensen minder rap zullen reageren of vragen stellen binnen de lessen.
Om mijn vrienden terug te zien, om sociaal contact te hebben. Praten met medestudenten over de leerstof, over taken en deadlines of andere zaken heeft me vaak al uit de nood geholpen in het verleden. Wanneer je naar de les gaat zie je hen sowieso terug. We gingen in het verleden ook vaak samen middageten in de alma tussen de lessen door, of samen naar de bib, of tussen twee lessen koffie gaan drinken. Het zou ook een reden zijn om terug iedere ochtend uit bed te komen. De online lessen die werden aangeboden op toledo blijven immers tot op het einde van het semester beschikbaar. Op die manier hebben de online lessen mijn slaap-schema helemaal ondersteboven gehaald, en moet ik mezelf iedere dag opnieuw motiveren om iets te doen voor school. Naar de les gaan brengt veel structuur en routine aan je leven, een reden om gehaast te zijn, en om buiten te komen.
Vooral het feit dat je naar buiten moet. Ik mis het naar de les stappen en zo dus tegelijk ook wat meer bewegen. Nu zit je de ganse dag op je bureaustoel zonder dat je moet verplaatsen voor een volgende les. Ook het in de aula zitten en omringd worden door anderen is fijner. Op kot zit je er maar eenzaam bij en is de verleiding tot afleiding groter. In de aanwezigheid van een prof en medestudenten is de sociale "druk" groter om op te letten. Alles online beschikbaar is natuurlijk makkelijker maar leidt volgens mij toch tot een eenzaam, geïsoleerd bestaan.
Erg slecht. Thuis geen stilte om te kunnen werken, constante ruzie tussen zus en vader. Les volgen bestond uit 8 uur video's per dag kijken, niet echt tof. Eerstejaartje, dus ik heb nog niet de kans gehad nieuwe mensen en medestudenten te ontmoeten. Voel me onrechtvaardig behandeld: 17-jarige zus mag wel naar school (mag zelfs mondmasker afzetten, ook als afstand niet gegarandeerd is!), terwijl ik al minstens 4 maand thuis opgesloten zit.
Sociaal contact met medestudenten. Ik zit in mijn laatste master en weet niet wat ik hierna wil doen. De babbeltjes in de pauzes van de lessen met andere studenten zouden een inspiratie kunnen zijn.Discipline om de les te volgen. Digitale lessen die niet verplicht zijn, sporen niet aan om ze te kijken. Proffen hebben vaak niet door dat hun digitale lessen op een andere manier overkomen dan fysieke waardoor deze zwaarder zijn. Proffen proberen ook zoveel mogelijk informatie in een filmpje te proppen, terwijl ze fysiek meer context zouden geven. Het gevoel dat je iets aan het doen bent. Door je fysiek te verplaatsen en ergens te gaan zitten om een les te volgen, krijg je het gevoel dat je met iets nuttig bezig bent, ook al heb je je niet elke minuut 100% kunnen concentreren. Een les volgen online geeft mij niet dezelfde voldoening.
Fysiek aanwezig zijn zorgt voor mij voor verbeterde concentratie, meer kans om vragen te stellen, tussendoor kunnen praten met medestudenten. Online lessen hebben hun voordelen, maar hebben ook een keerzijde.
Voor mij persoonlijk is het wel een pluspunt om thuis mijn lessen te kunnen volgen en thuis te leren. Ik ben geen sociaal beest en gewoon thuis in mijn comfort zone zitten helpt enorm. Bovendien volg ik een kunstrichting waarbij ik vaak dingen mee moet nemen naar de campus en terug naar huis waardoor ik met maquettes en kartonnen dozen moet sleuren. Ik moet ook met de fiets naar de trein en daardoor verlies ik enorm veel tijd, die ik in andere dingen kan investeren wanneer ik gewoon thuis kan blijven.
Omdat fysiek onderwijs een bepaalde kwaliteit biedt die online niet beschikbaar is. Namelijk een vlotte interactie waarbij je elkaar kan zien en je aan iemands gezicht kan aflezen of de informatie begrepen wordt. Heel vaak bij online lessen gaan de proffen veel sneller over hun materiaal omdat ze de wazige blik van de studenten niet kunnen zien. Zonder die zichtbare non-verbale communicatie, loopt een groot deel van het onderwijzen zelf mis.
Om nog vrienden te kunnen zien, nog met andere mensen dan familie te kunnen zijn en spreken en bij andere mensen je hart eens kunne luchten.. ook nog eens buitenkomen en de wereld nog eens langs zijn deels mooie kant bekijken. Niet helemaal in die depressie vallen.
Omdat anders elke dag hetzelfde is en je niemand spreekt en je uiteindelijk je lessen skipt.
Sociaal contact - Leren van medestudenten - Interactie met medestudenten en prof - Practica kunnen niet online!!!! en zijn heel belangrijk!!! - Online lessen zijn eentonig
Die informele momenten tussen de lessen door, waarbij je samen even kan lachen en kan vragen hoe het met iedereen gaat, zorgen voor een fijn groepsgevoel en maken lessen leuker. Dat mis ik!
Om een echt gesprek te voeren met meerdere tegelijkertijd waarbij je alle manieren van communiceren kan inzetten (verbaal en non-verbaal). Dan kan de spontane laag op groepsgesprekken met leerlingen en collega's terugkomen. En daar schuilt vaak ook echt leren en vooral ook plezier!
Om mensen te zien maar uiteindelijk zijn de meeste van mijn vrienden niet op campus of degene die ik wel heb in mijn richting spreek ik toch nog buiten de lesuren. Dus niet zoveel reden voor mij.
Je bent meer gemotiveerd als je daar zit dan dat je thuis zit. Wanneer je thuis zit heb je niet het ding dat het af moet zijn. Als je op school bent moet je wel doorwerken.
Als je grote vragen hebt die je niet snapt en de rest van je familie ook niet kan je het vragen maar je hebt niet snel antwoord van de juf als je die mailt.
Voor sociaal contact en ik leer veel beter en sneller als ik rechtstreeks les krijg van de leerkrachten.
Ik vind dat school beter is voor mij, omdat ik snel word afgeleid. Online les neemt voor mijn 3 dubbel zo veel tijd in beslag dan een normale schooldag.
Ik heb gemerkt dat ik informatie beter verwerk en veel minder snel afgeleid ben in de aula dan thuis of op mijn kot. Daarbij denk ik ook - en daarmee wil ik absoluut niemand met de vinger wijzen - dat het voor vele professoren niet zo makkelijk is om de begeestering levendig te houden en over te brengen op hun studenten wanneer ze onophoudelijk tegen een scherm moeten praten. Een grote extra motivatie is uiteraard het sociaal contact met medestudenten dat, nu het weggevallen is, oh zo belangrijk blijkt te zijn.
Op school les krijgen is makkelijker, je hebt contact met mensen, ik zie dat ik beter kan concentreren.
Persoonlijk heb ik meer aan echt werkelijk op school zitten, omdat ik en waarschijnlijk heel wat andere studenten makkelijk worden afgeleid. Zo doe je veel langer over een taak dan dat je er normaal gezien over zou doen. tijdens thuisscholing stel ik ook enorm veel dingen uit, waardoor ik of tot s'avonds laat bezig ben met leren of het op een andere dag moet doen. Niet dat ik het leuk vind om naar school te gaan, maar ik denk wel dat dat het beste voor mij is.
Omdat online suckt, er missen zoveel dingen die deel zijn van het studeren: samenhorigheid, peer pressure, interactie, intonatie, geuren en kleuren, samen eten, controle, ... Online heb je ook constante afleidingen van andere kanalen en wordt er ook vanuit gegaan dat je altijd bereikbaar bent dus alle productiviteit gaat gewoon recht de vuilbak in. Hierdoor gaat het mentale welzijn nog eens dik achteruit waardoor deze problemen maar blijven opstapelen en verergeren. Dit is natuurlijk allemaal van toepassing voor mensen die extravert zijn en nood hebben aan mensen en sociaal contact. Voor mensen die dit niet belangrijk vinden kan ik begrijpen dat het aangenaam is en is het misschien niet erg dat de keuze blijft bestaan.
Ik denk omdat je hier nog wel sociaal contact hebt en dat dit anders veel minder tot niet gebeurt.
Ik zou nog naar school gaan omdat het me zou helpen gefocust te blijven. Het is ook handiger om direct een antwoord op je vragen te hebben, dan te moeten wachten. Ik zou wel afwisselen tussen het op school les volgen en thuis les volgen, ik denk dat beide opties voordelen hebben. Thuis kan je langer slapen en meer op je eigen tempo werken.
Omdat achter een computer zitten en altijd dezelfde ruimte zien ook niet aangenaam is om verschillende vakken uit elkaar te houden. Je ziet alleen maar mensen op een schermpje tijdens de les, vaak zelfs niemand aangezien we met 50 tegelijk een les volgen en dan moeilijk allemaal onze camera of microfoon aan kunnen zetten. Buiten de uren hoor je elkaar ook niet bepaald behalve wanneer het over school gaat en dit bevordert vriendschappen ook niet echt. Als alle lessen online zouden zijn zou je niet meer het gevoel hebben dat je naar school gaat, alles ziet er toch hetzelfde uit, je hoort niemand, ziet niemand en bent alleen.
Dit is een straf voor velen. Mensen gaan asociaal worden, geen kans meer hebben om vrienden te maken, zich te ontwikkelen,... Online les volgen is zeer moeilijk, je wordt continu afgeleid en het is totaal niet motiverend. Al vanaf dat onderwijs bestaat gaan mensen fysiek naar school dus waarom zou het nu anders moeten? We willen toch niet leven in een lockdown? Alles wordt al gedigitaliseerd maar op deze manier wordt het sociale aspect volledig weg genomen. Als dit ooit ingeschakeld word verhuis ik naar een ander land om mijn kind later naar een niet online school te sturen. Verschrikkelijk!!
Voor de sociale contacten en het makkelijker vragen kunnen stellen aan docenten.
Het sociale contact wordt gemist, voor mij werken online lessen veel beter voor de concentratie en de proffen zijn veel makkelijker bereikbaar, aangezien ik in het echt nooit een vraag zou durven stellen. Desondanks mis ik af en toe kunnen overleggen met mijn medestudenten wel, je hebt dan ook minder het gevoel dat je er alleen voor staat.
We leven in een prestatiegerichte maatschappij waarbij 'goede resultaten' en 'kennis bezitten' alles lijken te omvatten. Het schoolleven draait om véél méér... Leren ontplooien in vriendschappen, communicatievaardigheden ontwikkelen, conflictvaardigheden, ontdekken wie je wilt zijn in het leven, falen en opstaan... Deze ontwikkelingstaken staan allemaal 'on hold' voor ons. De impact is ook niet te min en mag niet onderschat worden. Ik zie het écht niet meer zitten en voel me ook echt niet 'gesteund' door de overheid, krijg steeds minder "vertrouwen" in de mensheid en alles maar dan ook alles gaat 100 keer zo traag als voor corona en ik voel me schuldig als ik elke avond in bed lig te wenen omdat het écht niet gaat, want "ohja er zijn mensen die het nóg erger hebben dan wij". Die selfblame ga ik steeds meer en meer van me afzetten en echt beseffen dat ook IK me slecht mag voelen. U slecht voelen is echt niet iets voor "zwakke" mensen. School en het daarbij horende sociaal contact heeft ZO een grote invloed op welzijn van studenten en het wordt in deze maatschappij ZO hard weggemoffeld... Politiek kan ons 1000 keer zeggen dat ze "achter ons staan", maar ze staan achter ons met het hoofd in de verkeerde richting en zijn er absoluut niet VOOR ons.
Je vrienden zien, het sociale contact dus. En op school ben je beetje geforceerd om de les te volgen ipv thuis begrijp ik de lessen niet en is het merendeels heel veel taken maken. 24h thuis zijn is geen leven. Wij mensen zijn gemaakt om TE BEWEGEN EN TE LEVEN. Ik zit de hele dag aan mijn bureau en ben dat beu. En mijn laatste jaar in het middelbaar is gewoon helemaal verpest.
Online onderwijs is naar mijn gevoel gewoon zelfstudie. Er is niet altijd de mogelijkheid om vragen te stellen, de prof gaat vaak rapper over de leerstof heen. Wanneer het een les opname is kan deze gewoon op pauze gezet worden of later bekeken worden, dit is zeer gevaarlijk voor studenten die last hebben van uitstelgedrag. Verder is mijn sociaal contact volledig weg. Ik sta te wachten aan de aula voor mijn examen en schiet in de stress. Geen gezichten die ik herken, want ik zag amper een andere student uit mijn richting in het echt. Online zie ik al helemaal geen andere gezichten. Sta ik wel aan de juiste aula? Ik kan niemand aanspreken want niemand lijkt me bekend ik durf ook niet dicht bij anderen te komen voor het geval zij zich op hun ongemak zouden voelen vanwege het virus. Wanneer we allemaal naar binnen strompelen gaat er nog een kleine steek door mijn hart. Waarom mag ik wel met 70 studenten mijn examen maken die drie uur duurt maar niet naar een hoorcollege gaan van twee uur? Waarom wordt er nu wel een uitzondering gemaakt maar mag ik binnen twee weken weer gewoon achter mijn computer kruipen? Volgende week eindelijk een week adem halen. Geen deadlines, geen testen,.. Of wacht toch. Een uitgestelde test die in november niet online kon doorgaan en per se op de campus moest plaatsvinden. Maar we zijn dan al februari en er wordt gewerkt in code rood, dan mag ik toch ook niet naar de campus? Goed dus dat weekje adem halen is ook weer tussen de boeken. Waar doe ik dit allemaal ook alweer voor? Een mooie toekomst, ja dat was het. Maar welke zekerheid heb ik nog op een mooie toekomst? Neen wacht zo mag ik niet denken, want dat is typisch de jeugd. Altijd klagen en zagen terwijl anderen het even moeilijk of zelfs erger hebben. Ik zou me gelukkig moeten prijzen dat ik geen oorlogskind ben. Maar hebben ze dit virus niet wekenlang een 'oorlog die we niet kunnen zien' genoemd? Neen, ik vergelijk mijzelf zeker niet met iemand die opgroeide in de oorlog. Maar ik vind wel dat ik even mag huilen, even mag zuchten en even mijn hart mag luchten. Ik ben het beu. Kotsbeu. Ja er zijn mensen die het moeilijker hebben op dit moment maar is niet iedereen zijn stem waard om gehoord te worden? Ik wil gehoord worden. Ik wil dat de studenten gehoord worden. Ik wil perspectief.
Ik ben normaal gezien een gemotiveerde student die zoveel mogelijk doet tijdens het academiejaar, echt dit jaar is dat volledig veranderd. Van de 7 dagen in een week zijn er minstens 3 dagen waarbij ik weinig tot niets kan doen. Ik voel me gewoon verlamd door de stress en zie vaak het de bomen door het bos niet meer. Bij on campus les is er een duidelijk onderscheid tussen werk en ontspanning. Dit valt nu volledig weg. Ikzelf heb er geen probleem mee dat de horeca toe is etc. maar gewoon de scheiding tussen werk en prive is heel moeilijk.
Het contact met medestudenten: kletsen tijdens de pauzes, iets vragen als je de prof niet begrijpt, samen middageten, ... En de interactie met de prof is beter. En je komt nog eens uit je kot, goed voor het mentaal welzijn.
Online digitale lessen zijn inderdaad handig als je op je eigen tempo de lessen wil bekijken. Ook het op pauze kunnen zetten en terugspoelen is een pluspunt. Ook in geval van ziekte is het een voordeel. Maar ik merk dat de lessen chaotisch online worden geplaatst zonder een duidelijke structuur. Hierdoor weet je niet wanneer welke les online komt en kan je dus je dag/week niet degelijk plannen wat voor extra stress en druk zorgt. Ook is er dan geen mogelijkheid tot vragen stellen, bedenkingen delen en zo krijgt de prof geen feedback over de helderheid van zijn uitleg.
Omdat het veel moeilijker is om om hulp te vragen van thuis uit en omdat praten met vrienden vaak helpt met de leerstof begrijpen. Ook is het fijn om in een les rond je te kijken en te zien dat anderen ook niet kunnen volgen.
Om ideeën over de leerstof uit te wisselen met medestudenten op een spontane wijze in plaats van via computer, wat toch eerder voor een ongemakkelijke afstand en communicatie zorgt. Om wat structuur in mijn dag en woonplaats te hebben: campus is voor verzamelen van nieuwe informatie en concentratie, kot is voor ontspanning en bureau is voor verdere Om niet enkel op één plaats te blijven voor quasi de hele dag/week/maand/(ondertussen al bijna jaar). Het is motiverend om nog eens buiten te komen met een doel, namelijk een les volgen en medestudenten te ontmoeten. verwerking van leerstof. Om beter en aandachtiger de lessen te volgen. De aanwezigheid van medestudenten die over het algemeen aandachtig les volgen, spoort mij ook aan om geconcentreerd de les te volgen in plaats van steeds afgeleid te raken. Er zijn ook minder afleidingen in de aula dan op kot. Om mijn laatste studiejaar en dus mijn gehele studentenervaring op een ietwat fijne wijze te kunnen afsluiten. Nog een laatste keer in de aula's vertoeven, nog een laatste keer de professoren aanhoren zonder haperingen, nog een laatste keer écht student zijn. Om op een fijne manier afscheid te kunnen nemen van het studentenleven en de vele herinneringen eraan die ik doorheen de afgelopen jaren heb verzameld.
SOCIAAL CONTACT!! Dat is toch wel wat ik het meeste mis (gelukkig heb ik de beste kotgenoten met wie ik 's avonds samen kan eten 🥰). Fysiek naar de les "moeten" gaan, brengt ook veel structuur in mijn dag en dat kan ik op dit moment wel gebruiken. Wat ook handig is: niet 100x op pauze kunnen drukken 🙃
Om je vrienden te zien en de leerstof / les actiever te volgen.
Ik werk in het centrum leren & werken Redingenhof te Leuven en heb gemerkt dat het leren op afstand tijdens de eerste lockdown heel moeilijk was voor mijn leerlingen. Ik kreeg weinig respons, in contact blijven was zeer moeilijk. Leerlingen hadden geen toegang tot de nodige materialen. Wanneer ik mijn leerlingen hoorde, hadden zij vooral een luisterend oor nodig. Tegen sommige verwachtingen in zijn mijn leerlingen, nu ze naar school mogen komen, zeer goed aanwezig. Ondanks de coronavermoeidheid zwaar begint te wegen staan mijn leerlingen er en doen ze erg hun best. Ondanks we fysiek afstand moeten houden, kunnen we er op deze manier toch voor elkaar zijn. Om een hart onder de riem te steken, om te tonen dat we om onze leerlingen geven en om ze op weg te helpen. Want alleen door deze draagkracht te verhogen kunnen onze jongeren het afstandsonderwijs en alle nadelen van deze pandemie doorstaan. Een trotse leerkracht.
School/de hogeschool/de universiteit kan een veilige plek zijn voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben thuis. Daar kunnen ze zich op hun toekomst focussen en krijgen ze vaak ook steun van hun leeftijdsgenoten en leraren/docenten.
Er zijn momenteel nog geen ervaringen voor deze vraag gedeeld.