WEEK #1

VELEN GEVEN TIJDENS DEZE CORONATIJDEN HET BESTE VAN ZICHZELF IN HET ONDERWIJS. AAN WIE ZOU JE EEN GESCHENK WILLEN GEVEN? WELK GESCHENK EN WAAROM?

70 reacties

70 reacties

VELEN GEVEN TIJDENS DEZE CORONATIJDEN HET BESTE VAN ZICHZELF IN HET ONDERWIJS. AAN WIE ZOU JE EEN GESCHENK WILLEN GEVEN? WELK GESCHENK EN WAAROM?

WEEK #1

Ik zou mij juf of meester chocola, donuts, wafels, eenhoorns, knuffels, pizza, bloemen,... willen geven!
KINDERWERKING, 7, KETTELO
de directeur omdat die iedereen helpt.
ANONIEM, 12, LEERLING
Aan de verpleegkundigen.
ANONIEM
Ik zou wat vrije tijd willen geven aan een aantal leerkrachten die 7/7 werken om hun materiaal aan te passen, filmpjes te maken, presentaties, ... altijd bereikbaar zijn voor vragen van ouders en leerlingen.
LIESJE, 41, OUDER
Aan de zorg want zij doen altijd super hard hun best om iedereen goed te verzorgen en dat is niet altijd even gemakkelijk.
BRITTE, 12, LEERLING
Ik zou een geschenk geven aan de leerkrachten en mijn ouders om te hepen met home schooling.
LILY, 12, LEERLING
Aan mijn familie en vrienden want die geven mij steun.
WOUT, 12, LEERLING MIDDELBAAR
Mijn ouders want zei moeten ons nu extra hard verzorgen en dat doen ze goed.
ANONIEM, 12, LEERLING
Aan mijn moeder.
ANONIEM
Ik zou het graag aan het zorg team in het ziekenhuis geven omdat ze het heel goed doen in de zorg.
MAUDE, 12, LEERLING
Aan de zorg want zij doen altijd super hard hun best om iedereen goed te verzorgen en dat is niet altijd even gemakkelijk.
BRITTE, 12, LEERLING EERSTE MIDDELBAAR
Als ik al een geschenk zou willen geven is het aan de zorg. Deze mensen zijn al maanden alles aan het geven. In het begin werden ze nog beloond met een applaus (dat is ook al lang geleden), maar de laatste tijd staan deze mensen weer in de kou en wordt hun werk weer vanzelfsprekend.
DANNY, 50, LEERKRACHT SECUNDAIR ONDERWIJS
Ik wil alle werknemers van ziekenhuizen bedanken want tijdens corona hebben ze heel wat moeilijkheden maar ze doen toch hun best en daarvoor wil ik hun echt bedanken! Ook de mensen die aan vaccins voor corona werken verdienen ook een beloning.
BEN, 11, LEERLING LAGERE SCHOOL
Ik zou graag aan mijn vrienden het vaccin kunnen geven, zodat we terug dingen mogen gaan doen.
FION, 16, STUDENT
Mijn broer omdat hij het nu heel moeilijk heeft met zijn nieuwe school, examens, toetsen en zijn klas die niet sociaal is.
ANONIEM, 12, MIDDELBAAR
Als ik kon, ik gaf meneer Willem, mevrouw Ine, mevrouw Pandora, meneer David, mevrouw Katleen en de hele groep van Stroom-leraren een feest cadeau. Niet alleen om hun eerste groep leerlingen, 'the originals', eindelijk feestelijk te kunnen proclameren en uit te zwaaien naar de tweede graad. Ook omdat ze doorheen de lockdown trouw bleven/blijven aan hun vertrouwen in leerlingen. Van de Stroom@home-fiches met doelgerichte opdrachten, de telefonische taken, de live sessies tot de waarderende, motiverende gesprekken, het was voor alvast één jongen een wereld van verschil.
RUTH, 41, MAMA
Graag geef ik mijn gedicht graag cadeau aan alle onderwijsmakers die in haperende digitale omgevingen leren tot leven brachten!
SASKIA, 49, COÖRDINEREND DIRECTEUR SECUNDAIR ONDERWIJS HUIS 11
Filmpje
MARTA, 2E JAAR SECUNDAIR HDC
Ik zou graag een virtuele pluim geven aan alle studenten die zich in deze tijd blijven inzetten om van thuis uit stage te lopen of les te volgen. Het is voor mij en mijn leeftijdsgenoten enorm belangrijk om die wekelijkse pint te pakken op café, of om samen te eten en koken. Ik hoop dat we kunnen afstuderen in een tijd waarin corona minder aanwezig is dan vandaag.
AAFJE, 22, STUDENT
De juffen van onze kinderen én zeker de zorgjuffen niet vergeten, om dagelijks opnieuw duidelijke filmpjes door te sturen met leerstof!
KATLEEN, 40, OUDER VAN LAGERE SCHOOLKINDEREN
Ik zou graag mijn twee dochters, mijn man en de vele pleegkinderen en jongeren een warm geschenk willen geven voor de veerkracht, verbinding en creativiteit die ze de afgelopen maanden hebben getoond. Zeer fier op hen....
ANOUK, 41, MAMA EN PLEEGZORGBEGELEIDSTER
Dankzij het ict team in onze scholengemeenschap kon onze school in no time gebruik maken van meer dan 70 chromebooks. Zo leren de kinderen heel vlot gebruik maken van digitale tools en werken we verder met de digitale zaadjes die geplant werden dankzij corona.
ANNICK, 38, DIRECTEUR VBS VLIERBEEK
Aan alle docenten die de moeite doen om echt les te geven via teams. Want ik begrijp dat dit ook niet makkelijk is.
ANONIEM, 20, STUDENT
Ik wil aan alle lerarenteams high fives geven en hen overladen met complimenten voor wat ze tot nu toe al samen gerealiseerd hebben. Goed gedaan! Goed gedaan! Goed gedaan! Goed gedaan! Goed gedaan! Goed gedaan! Goed gedaan!
ANONIEM
Live online les geven in het hoger onderwijs ... Studenten schrijfrechten geven en in de pauze een blanco blad van de presentatie of een whiteboard aanbieden om hen te laten tekenen is een manier om zich uit te drukken en brengt samenhorigheid en verbondenheid.
KAROLIEN, 45, LECTOR
Omoe vind ik dat een geschenk verdient omdat die helemaal alleen is
ANOUK, 11, LEERLING SECUNDAIR
De voorbije maanden waren voor alle onderwijsmakers een echte uitdaging. Op sommige momenten om de dag andere regels, andere voorwaarden, contact houden met leerlingen, opeens helemaal of deels digitaal, laptops zoeken en vinden,... Wow. Ik ben helemaal onder de indruk van de flexibiliteit, de blijvende drive van elke Leuvense onderwijsmaker. Leerkrachten, directies, ondersteuners, experten, SOM, dienst onderwijs. En allemaal met één doel voor ogen - onderwijs voor elke leerling mogelijk maken. Meer gelijke onderwijskansen voor elke leerling. Het is werkelijk een eer om hier aan mee te mogen werken. En dus - ik geef graag een cadeau aan elke Leuvense onderwijsmaker. Een dikke merci en proficiat voor alle geleverde inspanningen!
LALYNN, 36, SCHEPEN VAN ONDERWIJS
Ik zal mijn uiterste best doen voor mijn juf en haar iets creatief geven.
ANGIE, 8, LEERLING 2E LEERJAAR
aan mijn ouders omdat ze veel hebben gedaan.
ANONIEM, 12, LEERLING
aan mijn moeder, omdat ze toen ik in quarantaine zat heeft ze alles voor mij gedaan.
BADRIA, 18, STUDENT
Leslie van de studiebegeleiding omdat die mijn leven een beetje op orde heeft gebracht, dat is mijn wandelende agenda
BENJAMIN, 23, STUDENT UCLL
Mijn moeder! Zonder enige hesitatie heeft ze heel haar lesmethodiek volledig veranderd, en hoe! Lesgevend a l'ancienne, zonder PowerPoint, met het krijtbord, lichaamstaal en een geprint cursusje voor corona, naar een zoomsessie a la carte met breakout rooms enz... 180 graden draaien en nog steeds enthousiast geweldig aan het lesgeven, dat verdient een boeket bloemen en een dikke pluim.
MAX, 25, STUDENT
Mijn oudere zus omdat ze mij blijft steunen. Ik zou haar een bloemetje geven omdat ze dat graag heeft.
CHARLOTTE, 18, LEERLING
Filmpje
HANNE EN ELISABETH, 11, LEERLINGEN
Dankejewel elien. Iedereen weet dat deze tijden moeilijk zijn. Maar door iedere dag met jou te bellen word mijn dag toch niet verpest. Ik vind het belangrijk dat wij blijven omgaan :) Vanaf nu kroon ik jou als knuffelcontact.
MERI, 11, LEERLING
(1) ik zou een geschenk willen geven aan directies die: - hun team achter één visie op het nieuwe schoolgaan/lesgeven (zouden) moeten zien te krijgen - hun team moeten motiveren om buiten hun comfortzone te treden om zo tegemoet te komen aan het leerrecht van alle leerlingen én het gepast onderwijzen van hun leerinhoud - moeten zorgen voor de nodige bijscholing en opbouw van expertise van hun team - moeten zorgen voor een positief leerklimaat-op-afstand voor de leerlingen wat in sommige gevallen een onhaalbare opdracht is - steeds de nodige energie moeten vinden om mensen die niet mee op de kar willen springen toch te ondersteunen óf de moed moeten vinden om confronterende gesprekken aan te gaan met hun collega's - in de vuurlinie staan want altijd is er wel een partij ontevreden (2) ik zou ook een geschenk willen geven aan de mensen van de 'andere kant van de tafel', met name de opvoeders in leefgroepen in voorzieningen die met beperkte financiële / infrastructurele / personeelsmiddelen jongeren ook tijdens de schooluren moeten opvangen en daarbij thuis moeten raken in álle denkbare electronische hulpmiddelen (diverse electronische platforms waarmee scholen én leerkrachten werken bvb) en élk denkbaar ritme en planning (elke school heeft andere planningen voor afstandsonderwijs bvb) om elke jongere / elk kind op maat te kunnen ondersteunen bij hun schoolwerk
INE, 56, SCHOOLBEGELEIDSTER BINNEN AVE REGINA
Filmpje
KAS, 6, LEERLING LAGERE SCHOOL
Een stapel boeken en een koffie, maar vooral een hele dikke merci voor Saskia, om elke week opnieuw met passie samen onze missie waar te maken 'No child left bored!' door onderwijs op maat te geven aan cognitief getalenteerde kinderen.
KIM, 38, ONDERWIJSPIONIER BIJ SPRING-STOF.BE
Ik zou een geschenk willen geven aan mijn oudere broer die in het eerste middelbaar zit, omdat hij veel examens heeft en hard moet werken. Ik zou hem iets geven dat hij heel graag heeft en niet te veel kost.
BAVO, 9, LEERLING 4E LEERJAAR
Aan alle leerlingen en studenten, die nu in afzondering examens moeten afleggen en waar de twijfel soms toeslaat, maar die volhouden en het beste geven. Jullie schitteren als kristallen in de nacht.
LUDO, 72, STUDENT ACADEMIE
Chapeau voor alle kinderen EN ouders die, hopelijk, aan het meest uitdagende/ flexibele/vreemdste jaar van de schoolcarrière bezig zijn... JULLIE ZIJN TOP!
LIEN, 24, ONDERSTEUNER-LOGOPEDISTE
Een groot cadeau aan iedereen die zich dag in en dag uit in zet voor alle leerlingen. Maar ook voor alle kinderen en jongeren die zich vlot aanpassen aan deze toch moeilijke situatie.
KLAAR, 35, LEERKRACHT LAGER ONDERWIJS
Ik zou mijn collega's van de kleuterschool eens in de watten leggen. Zij zetten zich dagelijks met hart en ziel in om alle kls. Zich goed te laten voelen. Vaak is het voor velen vanzelfsprekend wat kleuterjuffen doen. Maar er komt toch heel wat bij kijken. Mijn collegaatjes doen er alles aan om het welbevinden van de kls te laten primeren. Een dikke pluim!
ANNELIES, 45, KLEUTERJUF
Dikke pluim voor directies die elke verandering van richtlijnen moeten implementeren in hun school, rekening houdend met het welbevinden van leerlingen, leerkrachten en ouders. Chapeau!
GRIET, 40, KLEUTERLEIDSTER
Ik zou graag de proffen en assistenten willen bedanken die ondanks de moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf blijven geven. De fysieke afstand tussen proffen en studenten is groot in deze tijden, desondanks doen de proffen en assistenten hun uiterste best om de studenten zo goed als mogelijk te begeleiden. Laat begeleiding ook net datgene zijn waar studenten op dit moment extra nood aan hebben. Bij deze dus een dikke merci aan alle proffen en assistenten die altijd klaarstaan voor hun studenten!
DIEGO, 22, DOCENT
Ik vind dat iedereen die betrokken is bij onderwijs wel een geschenk verdient. De impact op leerlingen en leerkrachten wordt al vaak benoemd en is overduidelijk. Maar ik vind zeker dat ook de impact op directie-, secretariaat-en coördinatie teams niet onderschat mag worden. Zij moeten nieuwe richtlijnen in de praktijk brengen. Deze veranderen dan nog om de haverklap, niet zelden in een weekend of vakantie. Die mensen hebben dit jaar al zo veel extra dingen moeten doen, je merkt dat zij echt moe zijn.
NORA, 39, LEERKRACHT
Ik zou graag via deze weg mijn vriendin willen bedanken. Naast het thuisonderwijs, de huiselijke knutsel-academies en de vele geïmproviseerde avonturen gaf ze ook nog eens het beste van zichzelf om achter de schermen het onderwijs te ondersteunen. Ik wens haar graag een kind-vrij weekend toe (met mij). :)
KRIS, 37, OUDER
ik ben geen leerkracht, ik ben geen student, maar heb bijna dagelijks contact met mijn kleindochter, die beter dan wie ook begrijpt welke de noden van ouderen zijn. Wij maken samen oefeningen van Frans, Nederlands.....ik ondervraag haar ... en het is wederzijds: Zij bezorgt mij opdrachten (papiertjes in een potje) om uit te voeren.... Zij heeft nooit opmerkingen op de ""maatregelen"" Wij begrijpen mekaar heel goed ! is dat niet mooi : 12j en 69 jaar. Leren begrijpen, aanvoelen en liefde hebben geen grenzen."
DANIELLE, 69, GROOTOUDER
Mijn ouders voor de ondersteuning, elke keer wanneer er spanningen waren mocht ik dit bij hen uiten.
EMMA, 23, STUDENT UCLL
Ik zou een grote doos vol met chocolade, koekjes en wat foto's van en mij en mijn beste vriendin maken en dat geven aan mijn beste vriendin omdat ik haar al lang niet meer heb gezien en wil laten weten dat ik haar niet ben vergeten deze tijd. En zeker er nog voor haar ben.
FEMKE, 18, LEERLING
aan men moeder die er elke dag weer klaar voor me staat.
KJELL, 19, LEERLING
Ik vond het leerzaam en ik kan nu veel zelfstandiger leren en ik besef dat ik school ook wel mis.
TIA, 13, LEERLING MIDDELBAAR
Wij willen de minister van onderwijs bedanken omdat de lagere scholen mochten.
MERON EN MILA, 11, LEERLINGEN
Bedankt aan alle dokters want zonder dokters zouden er veel meer mensen sterven. Ik zou hun een bescherming geven die geen pijn doet.
LOU, 11, LEERLING LAGER ONDERWIJS
Aan niemand, leerkrachten houden geen rekening met de aanpassing, de taken, of evaluatie strategie. Ik zou een geschenk willen geven aan de studenten die ondanks deze onmotiverende periode toch blijven doorzetten en voor de weinige leerkrachten die wel rekening houden met de studenten.
HELENA, 18, STUDENT
Ik zou graag een geschenk willen geven aan mijn overgrootvader want hij heeft corona gehad en het overleefd en ik vind dat heel sterk :)
LORE, 13, STUDENT
Ik werkte mee aan de Zomerschool in Leuven en wil graag alle vrijwilligers bedanken die mee hun schouders onder het project zetten. Samen maakten wij school en gaven wij de 'corona zomer' vorm en invulling. Jullie engagement getuigde van héél veel passie om met kinderen en jongeren te werken, van héél veel creativiteit om de bijzondere klaspraktijk vorm te geven, en heel veel betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Dankjewel!!
KATHLEEN, 38, PROJECTMEDEWERKER-STUDENT
Filmpje
NALEYE, 23, STUDENT
Ik geef een fotokader cadeau aan alle leerkrachten. Want zij zien alle kinderen van hun klas zo graag! Bij hen vinden de kinderen rust, warmte en structuur. Dat is een voorwaarde om te leren en te groeien. (En ik geef toe; het is ook een goed tegenwicht voor de stress die er nu thuis soms is doordat we thuiswerken en met vijf vaker dan vroeger dicht op elkaar zitten)
AN, 45, OUDER
Ik zou een geschenk aan mezelf willen geven omdat ik alles zo goed volhoud. Ik wil ook een geschenk geven aan al de mensen die mij hierbij steunen.
ANONIEM, 37, STUDENT
Leerkrachten omdat ze het beste van zichzelf blijven geven voor de leerlingen die het zelf al moeilijk hebben, en de stress van hun overbelaste ouders ook nog eens overnemen, én dan nog na school het beste van zichzelf voor hun eigen kinderen moeten geven. Buitenmenselijk toch de inzet die zovele gezinnen bereikt ...
ANONIEM, 44, LEERKRACHT LAGER ONDERWIJS
Mijn kotgenoot die dit academiejaar in haar eerste jaar gestart is. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vriendschappen opbouwen, fijne feestjes meemaken, het zit er nog niet in... terwijl dat toch echt bij het studentenleven hoort. Mijn cadeau is daarom een kratje stella en een paar schoenen die vuil mogen worden. Zo zal ze er, eens de storm weer is gaan liggen, helemaal tegenaan kunnen gaan :)
SARAH, 24, STUDENT
Alle studenten die zich aanpassen aan de nieuwe vorm van onderwijs verdienen voor mij een pluim. Het is niet gemakkelijk om in deze tijden motivatie te blijven vinden om toch nog dat tandje bij te steken voor school. In het nieuws en op sociale media wordt er vaak met de vinger gewezen naar de jongeren. Elke student die zich kwetsbaar opstelt op sociale media, kan een reeks cynische reacties ontvangen. Daarom heel veel appreciatie voor mijn leeftijdgenoten die enorme inspanningen doen om zich aan te passen aan deze nieuwe levensstijl, ook al worden die 'for granted' genomen. Ook al voelen de talloze "wij zijn er voor je"-mails aan als lege woorden, waar geen actie bij ondernomen wordt. Ook al zitten veel studenten mentaal dieper dan ooit. Ze blijven het toch maar doen! (Ook veel respect voor alle leerkrachten die telkens met nieuwe oplossingen moeten komen om het onderwijs op een hoog niveau te houden.)
RUBEN, 23, STUDENT
Corona zette alles op losse schroeven maar creëerde ook verbinding en opportuniteiten. Onze leerkrachtenteams zijn altijd al gedreven geweest, maar tijdens de lockdown was hun engagement groter dan ooit.
KATLEEN, 39, DIRECTEUR
Ik zou twee geschenken willen geven. Aan een universitair docent, omdat hij elk individueel gesprek met studenten (en medewerkers) steevast met de vraag "hoe gaat het ermee?" start. Een tweede geschenk wil ik geven aan studenten in de lerarenopleidingen. Ze hebben zich volgens mij van hun beste kant getoond. Ze hebben in moeilijke situaties leraren laten zien wat wel/niet mogelijk is in een digitale omgeving. Bedankt.
ANONIEM, 35, DOCENT
Bij deze een pluim voor alle directies van onze scholen. Sinds maart worden de veiligheidsmaatregelen voor de scholen intens opgevolgd. Na iedere veiligheidsraad slagen de directies erin om snel te schakelen: intern overleg, ouders en personeel informeren, schoolorganisatie aanpassen, noodzakelijke materialen aankopen zoals mondmaskers, ontsmettende handgel, ... . Een welverdiende pluim voor alle directies van onze scholen!"
CLAIRE, 59, DIRECTEUR
Ik wil graag mijn kinderen van 11, 15 en 16 een geschenk geven: de ontdekking van echt vrij te mogen zijn. Ze passen zich zonder veel morren aan aan deze heftige periode. Ze tonen hoe flexibel ze zijn. Ze leren zelfstandig werken, plannen, zich organiseren ... ze leren ook online lesvolgen, relaties uitbouwen zonder elkaar veel te zien, dat geluk ook in kleine dingen zit... Dat de zomer dit cadeau mag brengen!
ANONIEM, 43, OUDER
Wij vinden dat alle tienerstudenten en in het bijzonder Lore, Marie en Anouk een dikke pluim verdienen! Zeer bijzondere tijden en toch blijven zij gaan! Wij denken aan jullie! Xxx
KOBE EN JEF, 6, LEERLINGEN LAGERE SCHOOL
Ik denk dat de rector Luc Sels een cadeautje verdient, een stressbal om alle frustratie weg te duwen. Hij heeft allerhande beslissingen moeten nemen (en nog steeds), allicht ook beslissingen moeten nemen waar hij het zelf niet mee eens was (is) en dat bij heel veel druk vanuit de universiteit zelf (allerhande experten, facultaire beleidsvoerders, emeriti, vertegenwoordigers, ..) en van buiten de universiteit (andere universiteiten en hogescholen, ministers op Vlaams en federaal niveau, wijze mensen met goede raad, ..). Dat daarbij ook aandacht blijft voor elk individu verdient minimaal vermelding.
JAN, 59, DOCENT

Er zijn momenteel nog geen ervaringen voor deze vraag gedeeld.